Haziran 11, 2011

CAPRİ ADASI,2010


Capri, İtalya'nın en önemli turistik adalarından biri.Napoli Körfezi'nin güneyinde.Kendi küçük, adı büyük.Toplam 6 km uzunluğunda, 2.5 km.genişliğinde.Napoli ve Sorrento'dan feribotla ulaşmak mümkün.Biz Sorrento'dan feribotla yarım saatte geçtik.Bilet tek yön 13 euro.Belki bir gece kalınabilirdi ama biz günübirlik gittik.Sezonda çok kalabalık ve oldukça pahalı oluyormuş.
Ada, Capri ve Ana Capri olmak üzere iki bölgeden oluşuyor.Deniz otobüsünden indiğin yer Marina Grande,adanın büyük limanı.Birkaç turistik eşya dükkanı ve restaurant harici pek birşey yok.Buradan fünikülere binip Capritown'a çıkıyorsun. (1.5 euro).Asıl olay burada.Fünikülerden inince gördüğün manzara ve ihtişam karşısında aklın başından gidiyor.Ben biraz Santorini havası aldım.Ana Capri ise Capri'den 2-3 km uzaklıkta, daha çok villaların olduğu sevimli bölge.Capri'de birbirinden güzel ve ilginç hikayeye sahip malikaneler var. Bunlardan biri de Sophia Loren'e ait ki şu an otel olarak kullanılmakta.Geceliği 500 euro...
CAPRİ OLMAZSA OLMAZLARI..
  • Faraglioni Kayalıkları-Denizden yükselen kireçtaşı kayalıklar . Capri fotolarının olmazsa olmazı.En güzel Gardens of Augustos 'dan görünüyor.
FARAGLİONİ KAYALIKLARI
  • Villa Krupp ,Ünlü Rus yazar Maksim Gorki'nin sürgün yıllarını geçirdiği villa.Ne sürgün ama.O manzara,insanın ömrüne ömür katar.Adanın en güzel noktasında, tepedesin.Karşında meşhur Faraglioni kayalıkları ve uçsuz bucaksız masmavi Akdeniz:)
VİLLA KRUPP
CARTHUSİA
  • Carthusia parfümeri,Capri çiçeklerinden yapılan özel parfüm ve sabunlar.Bol bol sürüp,dene.
  • Confora sandaletler,tamamen el yapımı, euro 120 civarında.Model beğeniyorsun yarım saat sonra ayak numarana göre sana özel yapılmış halde alıyorsun.
  • Mount Tiberius Marina Grande'nin arkasındaki büyük dağ.
                                
MARİNA GRANDE
BLUE GRETTO
  • Adanın etrafında 1 saatlik bot turu yapabilirsin. Bedeli yaklaşık euro 80.
  • Blue Gretto-Grotta Azzurra-Mavi Mağara ya gitmek için Marina Grande'den küçük tekneler kalkıyor.Mağaradan içeri girerken tekneye dümdüz yatmak gerekiyor.Adı,mağaranın içinde, güneş ışınlarının yarattığı, mavi renkli yansımalardan geliyor.Bu renk cümbüşünü yakalayabilmek için güneşli bir gün olması şart.En uygun saatler 11h00-13h00 arası.
  • Marina Piccola-Küçük liman ,denizi muhteşem.Deniz sezonunda mutlaka gidilmesi gerek. 
  • Gardens of Augustos,buradan Marina Piccola'ya yürünebilir.
  • GARDENS OF AUGUSTOS
    SON OLARAK....
    Capri çok büyüleyici ve ihtişamlı bir ada.Bir gece konaklamak mantıklı.Yazın buraya gelseydik aynı tadı alırmıydık,sanmam.Bence yaz tatilinde pek tercih edilmemeli.Hem pahalı hem de çok kalabalık.Bu arada Capri'de yediğim çileklerin tadını ve kokusunu unutamam .Mmmmmm.leziz.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder